Darsana

 
 
 
 
 
 

Kokosový olej

Olej sa získava z orechov kokosovej palmy. Napriek tomu, že sa označuje ako olej, jedná sa v podstate o „maslo“, alebo tuk, ktorý sa stáva tekutým od teploty cca 25°C. Je mimoriadne stabilný a dobre sa uchováva. Je súčasťou mnohých kozmetických výrobkov, ľahko sa mieša s inými olejmi a éterickými olejmi (vyskúšajte niektoré sladké kvetové vône ako napr. jazmín, palmu ružovú, ružové drevo).

Má nádhernú kokosovú vôňu a skvelú chuť, takže si ho iste obľúbite aj v kuchyni pri príprave jedál. Vďaka svojej schopnosti odolávať vysokým teplotám je vhodný aj na pečenie, vyprážanie a fritovanie. 

Ďalšie informácie:

  • Zjemňuje a zvlhčuje pokožku až do hĺbky, nezanecháva pocit mastnoty.
  • Poskytuje pokožke prirodzenú ochranu pred UV žiarením počas slnečných dní (SPF 4).
  • Je mimoriadne vhodný na použitie po opaľovaní (je chladivý a upokojujúci); vyskúšajte zmes kokosového oleja s marakujovým olejom (je analgetický) – je super upokojujúca a navyše budete nádherne voňať.
  • Používa sa ako vlasový zábal pre suché a poškodené vlasy.
  • Nenahraditeľný pomocník pri príprave jedál.
  • Je ideálny pre ľudí s poruchami metabolizmu tukov a oslabenou činnosťou čriev.
  • Brzdí rozmnožovanie škodlivých baktérií a plesní.
  • Môže tiež spomaľovať rozvoj vírusových ochorení, ako napríklad prechladnutie, či dokonca herpesy.

Zloženie:
100% Cocos nucifera oil

Krajina pôvodu:
Srí Lanka

Obsah: 200ml

Cena: 7,50 Eur